Da li psi jedu ribu? Da!

Ako ste ikada obratili pažnju na sastav različitih vrsta hrane za pse, primjetili ste da je riba često među osnovnim sastojcima. Prije biste zamislili da je riba sastojak za hranu za mačke, ali u ishrani pasa, riba može imati mnoge benefite za zdravlje, te aktivniji i kvalitetniji život vašeg psa.

Losos je, na primjer, odličan izvor proteina i zdravih masti. Losos je popularna vrsta ribe koja se smatra ‘superhranom’ za ljude, jer je prepuna hranjivih masti i nutritijenata. Ali, da li je losos zdrav za vašeg psa?

Bogat Omega 3 mastima i proteinima, losos je jedna od najzdravijih i najhranjivijih riba. Sadrži i vitamine A, D i B kompleks, kao i cink, kalijum i magnezijum. Neki od benefita ishrane psa lososom su:

  • Zdrava koža i dlaka

Riba održava kožu zdravom, uključujući i vrh njuške psa koji je od izuzetnog značaja za čulo mirisa. Za pse koji imaju osjetljivu ili problematičnu kožu, riba, bogata omega 3 i omega 6 kiselinama, može smanjiti svrab, osipe i iritaciju, zbog čega će vaš pas biti mnogo sretniji.

  • Poboljšana mobilnost zglobova i smanjenje upala zglobova i olakšanje kod artritisa

Omega 3 masne kiseline koje se mogu pronaći u ribi pomažu u održavanju zdravlja zglobova i kostiju, što omogućava vašem psu da što duže ostane aktivan. Benefiti su osjetni kod artritisa i drugih problema sa zglobovima.

Vitamin D, koji pomaže apsorpciju forfora i kalcijuma, ima ozbiljnu ulogu u očuvanju zdravlja kostiju i zuba, a ne nalazi se u pravilu u bilo kojoj hrani kojom možete hraniti vašeg psa, pa ga je potrebno davati psu kao dopunu redovnoj ishrani.

  • Jačanje imunološkog sistema

Riba je naročito dobar izvor selena, koji igra veoma važnu ulogu u održavanju imunološkog sistema i sprečava oštećenja na ćelijama i tkivima.

Udio cinka je takođe bitan, jer pomaže vašem psu da procesuira ugljene hidrate, masnoće i proteine, a pomaže i pri zarastanju rana. Jod koji se nalazi u ribi ima pozitivno dejstvo na hormone štitne žlijezde i održavanje zdravog metabolizma.

Vitamin B koji se takođe može pronaći u ribi rastvara i otpušta energiju iz hrane, a nervni sistem i kožu održava zdravim.

  • Idealan izbor za pse sa alergijama

Riba je sjajan izbor hrane za pse ukoliko vaš ljubimac teško podnosi određenu vrstu hrane i ima česte iritacije kože, upale uha, oticanja, stomakobolju ili dijareju.

Ukoliko vaš pas ima probleme kada konzumira hranu za pse sa uobičajnim izvorima proteina, kao što su piletina i govedina, prelazak na alternativnu vrstu hrane, kao što je hrana na bazi ribe, se može pokazati kao odličan potez. Promjenom osnovnih sastojaka hrane možete smanjiti vjerovatnoću da vaš pas ima alergijsku reakciju.

Psi uglavnom vole miris ribe, za šta postoje i jednostavni razlozi. Riba je zdrav izvor proteina i vrlo se često u hranama za pse koristi kao alternativni izvor proteina. Veterinarska struka utvrdila je da unos ribe kod pasa može da ima povoljan uticaj na smanjenje upalnih procesa. Hrana na bazi ribe navodi se kao pogodan izbor za pse koji imaju neke alergije na hranu.

husse_hrana_banjaluka_OceanCareMini_1
PREPORUČUJEMO

Ocean Care Mini

Husse u svojoj širokoj ponudi hrane za pse nudi više opcija koje su u velikoj mjeri bazirane na lososu. Tako je, na primjer, Ocean Care Mini super premium proizvod baziran na lososu i riži, koji su visoko svarljivi sastojci pogodni za pse koji imaju osetljiv digestivni sistem. Smanjena je vjerovatnoća da ova hrana izaziva alergije u odnosu na neku drugu hranu.

  • Za pse do 10kg težine
  • Sadrži 75% životinjskih proteina
  • Glavni izvor proteina je losos
  • Bez glutena
  • Vlakna koja potpomažu zdravlje crijeva
  • Sadrži lecitin koji povećava svarljivost masti
  • Biotin i vitamin, A B i E koji pomažu u izgradnji zdrave dlake
  • Bogata omega 3 i 6 masnim kiselinama koje poboljšavaju kvalitet kože i dlake
  • Sadrži beta karoten kao oksidant koji pojačava prirodni imunitet
  • Pospješuje razvoj ‘dobrih’ bakterija u stomaku i pospješuje svarljivost masti
  • Poboljšava apsorpciju kalcijuma i fosfora
  • Ima ukus koji psi obožavaju.

Opus Ocean

je na bazi lososa i krompira i predstavlja kompletnu hranu bez vještačkih boja, konzervansa, glutena i žitarica. Namjenjena je vlasnicima pasa koji preferiraju da hrane svog ljubimca hranom bez žitarica. Pogodna je za pse koji imaju osjetljiv digestivni sistem.

  • Sadrži 82% proteina životinjskog porijekla
  • Visok sadržaj proteina i masti i smanjena količina ugljenih hidrata, inspirisana ishranom vukova
  • Bogata omega 3 i 6 masnim kiselinama koje poboljšavaju kvalitet kože i dlake
  • Sa biljnim vlaknima koja pospješuju zdravlje crijeva psa
  • Pospješuje razvoj dobrih bakterija u crijevnoj flori
  • Bogata je mineralima, kalcijumom i fosforom za jake kosti i zube.
husse_hrana_banjaluka_OpusOcean_1
PREPORUČUJEMO
husse_hrana_banjaluka_OceanCare_1
PREPORUČUJEMO

Ocean Care

je super premium proizvod baziran na lososu i riži, koji su visoko svarljivi sastojci pogodni za pse koji imaju osjetljiv digestivni sistem. Vjerovatnoća da ova hrana izaziva alergije u odnosu na neku drugu hranu je u velikoj mjeri smanjena.

  • Sadrži 75% proteina životinjskog porijekla
  • Smanjuje rizik od stomačnih problema i alergija izazvanih hranom
  • Bez glutena
  • Lecitin i vlakna potpomažu svarljivost i čuvaju zdravlje crijeva
  • Sadrži biotin, vitamin B, omega 3 i omega 6 kiseline koji pozitivno djeluju na kvalitet kože i dlake
  • Obogaćena hranjivim sastojcima koji povećavaju otpornost organizma na bolesti i jačaju imuni sistem
  • Optimalan balans kalcijuma i fosfora čuva kosti i zube vašeg psa

Ukoliko razmišljate o uvođenju hrane na bazi ribe za vašeg psa, postoji nekoliko stvari na koje biste trebali misliti. Za početak, ukoliko vaš pas rado jede hranu koju mu dajete, dobrog je zdravlja i nema nikakvih zdravstvenih smetnji, promjena nije neophodna, ali je u redu i da razmislite o promjeni hrane samo zbog promjene ukusa.

Ako se vaš pas često češka, ima osjetljivu kožu ili ima osjetljiv stomak, trebali biste razmisliti o uvođenju ribe u njegovu redovnu ishranu. Riba, a najčešće je to u hrani za pse losos, povoljno utiče na razvoj dobrih bakterija u stomaku, omogućava lakšu svarljivost hrane i blagotvorno djeluje na osjetljivu kožu psa.

Osjetljiva koža i dlaka bez sjaja takođe mogu biti pokazatelji da nešto u hrani kojom hranite vašeg psa možda nije najidealniji izbor. Hrana na bazi lososa sadrži omega 3 i omega 6 masne kiseline koji njeguju zdravlje kože, a dlaku čine sjajnijom i svjetlijom.

Razmislite i o tome koje ukuse vaš pas voli. Primijetite li da vaš pas ima sve manje interesovanja za hranu, možda mu je dosadio ukus. Promjenom ukusa hrane možete uticati na zainteresovanost psa za hranu. Naravno, ako promjena hrane ne učini psa zainteresovanijim za hranu, trebali biste se posavjetovati sa veterinarom.

NAPOMENA: Prilagođena, namjenska hrana za pse na bazi ribe je posebno napravljena da odgovara potrebama psa i da na najbolji način utiče na zdravlje, aktivnost i kvalitet života psa. Odlučite li se da želite uvesti ribu u ishranu vašeg psa tako što ćete ribu sami spremati, istražite koje količine i koje vrste ribe su predviđene za vašeg psa, kako ne bi došlo do neželjenih efekata.

U svakom slučaju, benefiti hrane za pse na bazi ribe su nesporni. Bilo da želite vašem psu hranu učiniti zanimljivom promjenom ukusa ili unaprijediti njegovo zdravlje, izborom hrane na bazi ribe, a to je na našem tržištu najčešće losos, možete kratkoročno ili dugoročno napraviti dobar potez za vašeg kućnog ljubimca.

Besplatna dostava

na teritoriji Banja Luke

Savjetovanje

Tu smo za sve vrste savjeta u vezi ishrane

Garantovan kvalitet

Husse je švedski premium brend

100% Sigurna kupovina

Garancija ukusa hrane